mr. Mariëla F. Harrigan

Na mijn opleiding fiscaalrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik ruim 20 jaar als belastingadviseur gewerkt bij één van de Big Four. Aanvankelijk als generalist in de algemene adviespraktijk, later ook in de praktijkgroep Human Capital. Daar heb ik mij ontwikkeld als een expert op het gebied van loonbelasting, sociale verzekeringen, arbeidsvoorwaarden en aanpalende rechtsgebieden.

In de loop der jaren ben ik bij verschillende bedrijfsovernames, fusies en reorganisaties betrokken geweest. En heb ik gewerkt in verschillende multidisciplinaire teams. Dikwijls voor vraagstukken die vanuit meerdere disciplines benaderd moesten worden. Het samenstellen van een multidisciplinair team en de eindverantwoordelijkheid daarin dragen met een scherp oog voor het gewenste eindresultaat, is een uitdaging die ik graag aanga. Sinds 2008 doe ik dat vanuit mijn eigen bedrijf.

Ik kan ook op een andere stoel zitten. Door mijn brede interesse heb ik mij veelvuldig bestuurlijk ingezet en verder ontwikkeld. Niet alleen in de praktijk, ook door een Postacademische Leergang Bestuurlijk Leiderschap te volgen en succesvol af te ronden in 2010.

Bij het vervullen van mijn opdrachten ga ik uit van partnerschap: samen met mijn opdrachtgever op respectvolle wijze de zaken scherp durven stellen.

Mijn aanpak kenmerkt zich door:

verbinding. Betrokken en zakelijk. Bereiken van het eindresultaat met oog voor de menselijke kant;

professionaliteit. In kennis en houding. Aanreiken van informatie die aansluit bij het perspectief van de klant;

oplossingsgerichtheid. Snel doorgronden van een “complexe” situatie. Meedenken en aangeven wat nodig is.